Geschiedenis

Ziekenzorg Nazareth ging van start als Parochiale werkgroep in 1978.  Sylvain Huys deed in KWB-nieuws een oproep om deze werkgroep op te starten. Drie personen reageerden hierop (Lucie Eyerman, Carine Ghyselinck, Renaat Van Kerkhove). Pater (onderpastoor) Dhooghe was als proost de grote bezieler van deze jonge en onervaren groep. Ook Frida Dhont, Eliane Vandenabeele, Mieke Schaubroeck en Monique Schelstraete komen voor op de eerste ledenlijsten.

Lucie werd de eerste voorzitster. Zij zou deze functie zeventien jaar bekleden.

Om de ondersteuning, de structuur en de continuïteit van de werkgroep te verzekeren werd weldra besloten aan te sluiten bij ziekenzorg CM: dit gebeurde vanaf 1 mei 1979.

Naast het huisbezoek, de pijler van elke ziekenzorgwerking, werd weldra een gamma aan aktiviteiten ontplooid. Bedevaarten gingen niet alleen naar Oostakker, maar ook naar Stoepe (Ertvelde), Melsele(OLV van Gaverland), Kleit(Maldegem), Oudenberg(Geraardsbergen) en nog vele andere Mariaoorden. Uitstappen , rondritten en zoektochten (i. s. met Vakantiegenoegens) gingen zowel in eigen gemeente als de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen.

Ook de bezigheidswerking werd een vaste waarde in de vorm van een maandelijkse hobbyclub, waar naast verschillende technieken vooral veel nieuwtjes werden uitgewisseld. Een tijdje circuleerde er een nieuwsbrief (Ons Gazetje), en heel lang hadden we zelfs ons eigen radioprogramma “Vitamientje” op radio Arona, beurtelings gepresenteerd door Zr. Gaby van Herck, Lisette Noppe en Renaat Van Kerkhove.

Verbondelijk werd aangedrongen op verkiezingen van de bestuursploeg. Lucie vond het ogenblik geschikt om een stapje opzij te zetten en op 1 januari 1996 werd ze opgevolgd door Renaat (schatbewaarder sinds 1980). In 2008 gaf Renaat de fakkel door aan Paulette Corryn, die zich hard inzette om de groep medewerkers te versterken. Ook van ons 30-jarig bestaan maakte ze een mooi feest. In 2012 tenslotte kreeg Renaat de Olympische Vlam terug in handen. We kijken uit naar ons 35-jarig bestaan.

(naar een historisch overzicht van de ledenlijst)